Nyheter

Ingen gigantvindmølle på Spangereid

En omstridt plan om å bygge en gigantisk vindmølle på Spangereid i Lindesnes kommune i Agder har blitt lagt på is. Skrinleggingen av planene kommer etter en langvarig kamp fra lokalbefolkningen og andre som har vært bekymret for hvordan den enorme møllen ville påvirke miljøet og lokalsamfunnet.

Ifølge en artikkel fra Lister24 hadde selskapet bak prosjektet, Spangereid Vindkraft AS, planer om å bygge en vindmølle med en høyde på 220 meter og en rotordiameter på 200 meter. Møllen skulle plasseres på et område som er kjent for sin vakre natur og sitt rike dyreliv, og det var bekymringer for hvordan møllen ville påvirke både fuglelivet og menneskene som bor i området.

Prosjektet har blitt møtt med mye motstand fra lokalbefolkningen, og flere organisasjoner har engasjert seg i kampen mot vindmøllen. Det har vært holdt demonstrasjoner og protestaksjoner, og lokalpolitikere har også uttrykt sin motstand mot prosjektet.

Nå har imidlertid Spangereid Vindkraft AS bestemt seg for å skrinlegge planene om å bygge vindmøllen. Ifølge en artikkel fra NRK Sørlandet sier daglig leder i selskapet, Rune Moen, at de ikke har tid til å vente på at prosjektet skal bli godkjent, og at de vil se etter andre muligheter i stedet.

Det er gode nyheter for lokalbefolkningen og alle som har vært bekymret for konsekvensene av en gigantisk vindmølle på Spangereid. Selv om det er viktig å utvikle fornybar energi, må det også tas hensyn til lokalsamfunn og miljø. Det er håp om at selskapene som jobber med slike prosjekter, vil lytte til innbyggernes bekymringer og finne alternative løsninger som er mer bærekraftige og mindre skadelige for lokalsamfunn og natur.

Bilde av vindmølle i landskap. Foto: Trygve Mongstad CC BY 3.0

Lignende artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top button