Nyheter

Spangereid blir vertsby for Norgesmesterskapet i brannsport

Lindesnes Havhotell, som ligger på Spangereid, gleder seg til å være vertskap for Norges andre NM i brannsport i sommer. Arrangementet vil finne sted fra 11. til 13. august på brygga langs hotellet, og hotelldirektøren Håvard Kleven håper på en skikkelig folkefest i hele kommunen.

Brannsport er en sport for både deltids- og fulltidsbrannmenn og -kvinner, og består av en hinderløype med en rekke krevende øvelser som er basert på brannvesenets daglige oppgaver. NM i brannsport ble arrangert for første gang i fjor i Stavanger, der 90 brannkonstabler deltok. Styreleder i Brannsport Norge, Petter Mathisen, håper å runde 100 deltakere i år.

Sporten er ikke bare underholdning, men fungerer også som forebygging, ifølge Mathisen til Lindesnes Avis. Mesterskapet er en god måte å nå ut til målgruppen på, og treffer unge personer mellom 15 og 25 år veldig godt.

Etter fjorårets mesterskap ble det satt sammen et landslag som representerte Norge i VM i Salt Lake City, der 75 nasjoner deltok. May Tømmervold fra Tønsberg ble kåret til verdensmester i kvinneklassen.

Selv om NM i brannsport arrangeres samme helg som den tradisjonsrike Skalldyrfestivalen i Mandal, tror Kleven at arrangementene kan løfte hverandre, og han håper på en skikkelig folkefest i hele kommunen den helgen. Lindesnes Havhotell har hatt et veldig flott engasjement, og hotellet har vært flinke til å selge seg inn som vertsby for NM i brannsport, ifølge Mathisen. Han mener også at det er positivt at flere i lokalt brannvesen er veldig ivrige. I tillegg er Spangereid et fantastisk sted, helt nede ved havet.

Lignende artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top button